
Чага березова: твій помічник на шляху до міцного здоров'я та привабливої зовнішності
Каталог
Рекомендації щодо вживання Чаги
Оскільки не існує стандартних норм для приймання цього гриба, рекомендована доза становить від 1.5 г до 3 г на день.
Найчастіше гриб вживають двома способами:
- Вживання мікродозингу з теплою водою або чаєм один раз на день, за 20-30 хвилин до їди.
- Чай з Чаги. Дозування — 4-6 г на літр води (не окропу). Чай настоюють в термосі 30 хвилин, потім проціджують. Пити по 100 мл два рази на день, за 30 хвилин до їди або прямо перед нею.
Курс приймання — від 1.5 до 2 місяців, після чого потрібна перерва від тижня до місяця. У профілактичних цілях мелену Чагу можна додавати до їжі, зазвичай на сніданок.
Протипоказання: Вагітність та лактація; індивідуальна алергія; деякі захворювання нирок.
Березовий гриб — так найчастіше називають його в народі. Цей гриб здобув широку популярність та визнання ще в 70-ті роки XX століття. Тоді серед прихильників альтернативної медицини і натуропатії виникло справжнє поклоніння Чагою.
Поступово це захоплення дещо згасло, хоча усвідомлення оздоровчої цінності гриба залишилося. Враховуючи це, «Мудрий мухомор» пропонує низку різноманітних продуктів, виготовлені на основі Березового гриба.
До відома. Наукова назва Чаги — Інонотус скошений (Inonotus obliquus).

Гриб та береза: вікова дружба
Чага, дійсно, має деякі незвичні особливості. Перша з них полягає в тому, що вона виростає на стовбурах беріз, і дуже рідко — на інших листяних деревах. Та навіть у цих виключних випадках, як традиційно вважається, по-справжньому корисними можуть бути лише екземпляри, які зросли на березі.
Ще одна цікава характеристика Чаги — це зовнішній вигляд її плодового тіла. Виглядає воно як нерівномірний, іноді доволі великий наріст на стовбурі дерева.
На перший погляд здається, що це просто незвичайне утворення на корі: чорне, потріскане, і міцно прикріплене до дерева. Щоб його відокремити, доводиться використовувати сокиру.
Цікаво, що такі утворення можуть розвиватися протягом 20 років, набираючи вагу до 5 кг. Це залежить від сили дерева: як довго воно зможе протистояти грибному паразитові.
Буває, що люди плутають таке незграбне утворення з плодовим тілом гриба, але це не так. Справжні його плодові тіла важко знайти, оскільки вони з'являються лише після загибелі дерева. У такому випадку на стовбурі берези розвивається буро-коричневий «коржик», який може бути дуже тонким і видовженим. Він і є плодовим тілом Чаги.
Що ж до самого наросту, який часто називають Чагою, це не що інше, як кора і частина стовбура берези, пронизана грибними гіфами. Якщо розрубати цей наріст, можна побачити багато переплетених білуватих волокон, серед яких розташовані мертві клітини деревини.
Саме ці гіфи і є основою цілющих властивостей Чаги. Такі утворення правильно називати губкою Чаги, а не плодовими тілами.

Цілющі властивості Чаги
Можна припустити, що першими про оздоровчу силу Чаги дізналися шамани та травники тих північних народів, які жили в холодних зонах хвойних лісів. Саме в таких кліматичних умовах росте цей гриб.
Цікаво, що в Альпах, між Австрією та Італією, було знайдено муміфіковане тіло людини, котра померла понад 3 тисячі років тому, а поруч з нею виявили залишки Чаги. Це свідчить, що древній мисливець, вірогідно, уже використовував гриб для лікування.
Чага має широкий спектр цілющих властивостей, впливаючи як на тіло людини, так і на стан нервової системи. Її використовували для лікування шлунково-кишкових захворювань і запальних процесів, особливо запалення суглобів.
Вважалося, що цей гриб також зміцнює імунітет і підтримує загальний тонус організму. Шамани півночі вбачали в ньому справжній «божий дар», і використовували для лікування різних хвороб печінки та підшлункової залози, для регулювання роботи травної системи.
У народній медицині Чагу сушили, подрібнювали до порошку, готували з неї настої й чаї. Було помічено, що регулярне вживання таких напоїв покращує ріст волосся та нігтів, а шкіра стає еластичною. Тому Чагу часто називали «грибом краси».
Сучасна медицина, особливо в країнах Азії, також високо оцінює цей гриб, адже його екстракти є потужними імуностимуляторами та підтримують роботу серцево-судинної системи.
Завдяки потужному інформаційному буму, пов'язаному з Чагою, що спалахнув у 70-80-х роках XX століття, поширилася думка, ніби цей гриб здатен зупиняти розвиток злоякісних пухлин. Проте ретельні наукові дослідження не підтвердили цей факт.
Водночас сучасна медицина вважає, що Чага має значний профілактичний ефект від розвитку онкологічних захворювань, оскільки гриб ефективно зміцнює імунну систему.
Наукові медичні дослідження, проведені в Південній Кореї, показали, що Чага допомагає людям, які приймають імунодепресанти, зберігати нормальний рівень імунітету. Це особливо важливо при лікуванні артриту або після пройденого курсу хіміотерапії.
Також варто зазначити, що Чага є прекрасним адаптогеном, який допомагає зменшити стрес і психоемоційне напруження, покращує загальний стан здоров'я, насичуючи клітини киснем і виводячи токсини з організму.

Подробиці біохімічного складу Чаги
Широкий спектр лікувальних властивостей цього гриба зумовлений його багатим біохімічним складом. Вчені виявили в губці ряд корисних речовин, серед яких виділяють супероксиддисмутазу та меланін.
Меланін є потужним антиоксидантом, що знижує рівень вільних радикалів і захищає клітини від пошкоджень. Він сприяє уповільненню старіння клітин.
Супероксиддисмутаза, яку виробляє кожна клітина нашого організму, є важливою для підтримки здоров'я. Вона часто буває в дефіциті, особливо це помітно з віком. Використання продуктів на основі Чаги допомагає наситити організм цією важливою речовиною, яка також відома як «фермент проти старіння».
Крім цих ефективних природних антиоксидантів, у Чазі виявили також ряд інших корисних сполук:
- Органічні кислоти, серед яких рідкісні й цінні: бетулінова, параоксибензойна та дві тритерпенові. Вони сприяють уповільненню росту шкідливих бактерій, що сприятливо впливає на стан кишківника, нормалізуючи його функції.
- Ліпіди, зокрема тригліцериди і стерини, які знижують рівень «поганого» холестерину, водночас зберігаючи рівень «хорошого». Це допомагає поліпшити здоров'я судин і підтримує нормальну роботу серцево-судинної системи.
- Полісахариди, які є потужними антиоксидантами, сприяють захисту організму від вільних радикалів.
- Кумарини і птерини — природні антибіотики, що не тільки знижують рівень цукру в крові, але й покращують мозковий кровообіг. Вони також підсилюють бактерицидну активність шкіри, що важливо для косметичних ефектів Чаги.
- Флавоноїди та поліфеноли — речовини, що мають протизапальну дію, сприяють відтоку жовчі та можуть працювати як спазмолітики.
- Алкалоїди і смоли, які відомі своїми антидепресивними властивостями, а також здатністю знімати спазми та полегшувати біль.
- Дубильні речовини, що допомагають зупиняти кровотечі та мають протизапальні властивості.
- Мікро- та макроелементи, зокрема калій, кремній, кальцій і цинк, що позитивно впливають на загальний стан організму.
Вітаміни, особливо групи B та D, необхідні для підтримки нормального функціонування організму.

Чага: зміцнює здоров’я, підтримує красу тіла
В асортименті «Мудрого мухомора» можна знайти різні форми продуктів з Чаги: цілі та подрібнені губки (які часто плутають з плодовими тілами), капсули, пігулки, екстракти, а також кава з Чагою. Цей гриб заслужено входить до складу мого «Золотого міксу».
Позитивні ефекти від вживання мікродоз Чаги:
Науково доведено, що продукти з Чаги:
- можуть бути гарними імуностимуляторами;
- поліпшують формулу крові, знижують рівень холестерину та стабілізують рівень цукру в крові;
- покращують мозкову діяльність;
- зменшують запальні процеси в організмі;
- зміцнюють функцію печінки та полегшують відтік жовчі.
«Мудрий мухомор» рекомендує приймати такий мікродозинг після перенесених важких захворювань, або як профілактику виникнення пухлин. Завдяки високим антиоксидантним властивостям, Чага має також значний косметичний ефект, омолоджуючи шкіру та роблячи її еластичною і сяючою.
Всі продукти гриба не є токсичними, вони бездоганні з екологічного погляду.
Важливо! Під час вживання Чаги корисно змінити звичний раціон: варто скоротити споживання м'ясних і жирних продуктів, відмовитись від алкоголю, консервів, гострого та солоного.

TM Muxomor - лідер у світі грибної продукції та стандартів якості
🌟 Перше в Україні сертифіковане виробництво за ДСТУ ISO 22000:2019 - гарантуємо безпеку та контроль на кожному етапі.
🔒 Акредитоване виробництво за стандартами HACCP - світовий стандарт харчової безпеки.🇺🇸 Міжнародний сертифікат США FDA - визнання на глобальному рівні.
📋 Сертифікат ДСТУ ISO 9001 - підтвердження високого рівня управління якістю.
📑 Радіоекологічний сертифікат, ТУ та сертифікат відповідності - наша продукція відповідає всім нормативам безпеки.
Ми - перша і єдина торгова марка в Україні TM Muxomor, яка є єдиною в Україні:
● Тестує продукцію на вміст мусцимолу;
● Володіє найбільшим у світі асортиментом мухоморної та грибної продукції.
🎉 Унікальний канал розіграшів: щотижня - 20 одиниць продукції без умов. Три роки поспіль даруємо клієнтам наші товари для здоров'я душі та тіла!

