

Як краще вживати Майтаке?
Офіційна медицина не дає конкретних рекомендацій щодо дозування цього гриба. Зазвичай його продукти пропонують як корисну профілактичну добавку. З дозволу лікаря їх можна включити до складу комплексної терапії.
Загалом рекомендується вживати цілий або подрібнений гриб у кількості 1 г тричі на день, за 15 хвилин до їди або безпосередньо перед вживанням їжі, запиваючи теплою водою.
Капсули або пігулки (по 0.4 г) зазвичай приймають тричі на день по 2 штуки. Для профілактики або при вазі менш як 60 кг рекомендується приймати по 1 капсулі або пігулці.
Екстракт гриба бажано приймати у вигляді порошку 1 г на день або капсули — по 1 капсулі двічі на день.
Ефект від використання продукту з’являється поступово, тому курс зазвичай триває близько 2 місяців, після чого рекомендується зробити перерву на 1-2 місяці. За порадою лікаря дозування та тривалість курсу можуть бути кориговані.
Інколи використовують водно-спиртовий екстракт Майтаке, який можна знайти в аптеках. Для його приймання чайну ложку екстракту розводять у 100 мл води та п'ють 2-3 рази на день перед їдою.
Мікродозинг у вигляді меленого гриба можнауспішно використовувати для приготування чаю: 2 г порошку заливають 100 мл теплої води (не окропу!) і настоюють 8 годин. Пити його слід двічі на день, вранці та ввечері, за 15 хвилин до їди. Курс становить 6-8 тижнів. Зручніше готувати чай на ніч, щоб він був готовий на наступний день.
Зазначу, що в асортименті «Мудрого мухомора» є різні форми Майтаке: цілі та подрібнені плодові тіла, капсули, таблетки та екстракти.
Протипоказаннями до застосування є вагітність, період грудного вигодовування, індивідуальна непереносимість, а також вік до 14 років.
Майтаке — один з найвідоміших цілющих грибів, поряд з Рейші та Шиїтаке, який був широко розповсюджений традиційній народній медицині Азії. Про його корисні властивості знали багато століть тому. Наприклад, у китайських медичних книгах він згадувався ще за 1200 років до нашої ери!
Назва «Майтаке» прийшла з японської мови, та перекладається як «танцюючий гриб». Його офіційна наукова назва — Грифола кучерява (Grifola frondosa). У Європі та США він став широко відомим приблизно пів століття назад, і з того часу його популярність лише зростала. Розгляньмо, чому так сталося.

Зовнішність та властивості Майтаке
Майтаке — доволі розповсюджений гриб, який можна знайти і в Україні, в Закарпатті. Тут він відомий, як смачний, хоча й доволі рідкісний вид, занесений у Червону книгу. Його часто використовують у традиційній гуцульській кухні, наприклад, як інгредієнт для приготування баношу. В карпатських селах гриб іноді входить до складу страви, яку готують на Святвечір.
Звичайно, тут цей гриб носить інші назви. Найчастіше це «баранчик», адже виглядає незвично: як великий, щільний конгломерат, утворений з численних дрібних капелюшків, з'єднаних разом. Зовні це трохи нагадує кучеряву баранячу голову. А ось в Японії його вигляд асоціювали зі сплетеними в танці грибочками, тому й назвали: Майтаке.
Гриб любить рости у теплих листяних лісах, зокрема біля основи стовбурів буків, дубів чи каштанів. Його особливістю є те, що виростає часто на одному й тому ж місці довгими роками.

Які корисні властивості Майтаке?
Його популярність як цілющого гриба зростала в Азії, зокрема в Японії та Китаї. У стародавньому Китаї його використовували для очищення крові, покращення самопочуття та уповільнення процесів старіння. Найчастіше гриб висушували, а потім мололи. Цим порошком лікували хвору, ослаблену печінку, а також успішно регулювали процес травлення.
Разом з тим, продукти гриба вважали корисними при геморої, ними лікували погану роботу жовчного міхура, знімали болі в животі. Також знахарі загоювали з допомогою Майтаке запущені опікові рани.
А ось у Японії велику увагу приділяли його позитивним властивостям в області гінекології. Цей гриб вважався корисним для жіночого здоров'я: він допомагав при менструальних болях та неприємних симптомах клімаксу. Тому Майтаке іноді називали «грибом гейші», який здатен повернути жінкам красу.
Уже в наш час, в 80-ті роки минулого століття, в кількох японських клініках провели серйозні дослідження «баранчика», з широким використанням новітніх на той час методів. Результати підтвердили ефективність Майтаке в підвищенні імунітету, нормалізації роботи ендокринної системи, покращенні формули крові, зниженні артеріального тиску та як природного антиоксиданту.
Особливо важливим відкриттям стало виявлення певного потенціалу цього гриба в боротьбі з онкозахворюваннями.
Дослідження японських медиків вказали, що Майтаке може знижувати ймовірність виникнення пухлин і уповільнювати зростання вже наявних. Саме ці результати сприяли значному інтересу до Майтаке в США та Європі, а також зацікавленості фармацевтичних компаній. Наприклад, дослідження в Онкологічному центрі Слоуна Кеттерінга в Нью-Йорку в 2009 році продемонстрували, що цей гриб може стимулювати імунітет у жінок з раком молочної залози.
У 2016 році дослідження аргентинських учених показали, що екстракт Майтаке має антиканцерогенні властивості, знижуючи активність ракових клітин молочної залози та простати.
Та все ж варто особливо підкреслити, що самі медики зазначають: отриманих даних недостатньо, щоб рекомендувати Майтаке в якості ліків. Наразі його препарати розглядають як допоміжну харчову добавку, а лабораторні та клінічні дослідження тривають.

Про біохімічний склад Майтаке
Зараз фармацевтам вже відомо, що плодові тіла гриба містять низку корисних речовин, що й пояснює його терапевтичну дію. Важливим компонентом є бета-глюкан, який має імуностимулюючі та протипухлинні властивості.
Ця сполука не рідкість, вона присутня у деяких інших грибах, але в Майтаке її молекулярна структура вигідно відрізняється. Саме завдяки такому бета-глюкану гриб може демонструвати певну протипухлинну дію.
Також Майтаке містить:
- ферменти, які допомагають в обмінних процесах;
- рідкісні амінокислоти;
- корисні природні білки, які відіграють важливу роль в нарощуванні м”язової маси;
- Антиоксиданти та вітаміни, що покращують загальний стан організму. Вітаміни B9, D і PP особливо корисні для жінок.
- мінерали, такі як Zn, Ca, Mg, Se, K і P. Вони підтримують роботу серця, зміцнюють кістки та нормалізують стан шкіри і волосся.

Погляди сучасної медицини на можливості Майтаке
Трохи раніше ми вже частково згадували про цей аспект. Та варто додати, що в Японії, Китаї, та ряді інших країн, фармацевтичні компанії виробляють численні комерційні харчові добавки на основі цього гриба. Їхня дія спрямована на те, щоб:
- полегшити процес схуднення;
- нормалізувати обмін речовин (регуляцію клітинного метаболізму);
- стабілізувати гормональний фон.
Після курсу вживанні мікродозингу Грифоли кучерявої, можна помітити:
- зміцнення імунної системи;
- покращення роботи ендокринної системи;
- очищення судин від холестеринових відкладень, зниження тиску;
- зниження рівня цукру в крові;
- полегшення симптомів передменструального синдрому;
- нормалізацію гормонального фону у жінок у період менопаузи;
- полегшення стану після хіміотерапії;
- зменшення негативного впливу канцерогенів, що потрапляють в організм з їжею або повітрям.
Такий курс — чудова профілактика гінекологічних хвороб, а також запобігання виникнення онкологічних захворювань.

TM Muxomor - лідер у світі грибної продукції та стандартів якості
🌟 Перше в Україні сертифіковане виробництво за ДСТУ ISO 22000:2019 - гарантуємо безпеку та контроль на кожному етапі.
🔒 Акредитоване виробництво за стандартами HACCP - світовий стандарт харчової безпеки.🇺🇸 Міжнародний сертифікат США FDA - визнання на глобальному рівні.
📋 Сертифікат ДСТУ ISO 9001 - підтвердження високого рівня управління якістю.
📑 Радіоекологічний сертифікат, ТУ та сертифікат відповідності - наша продукція відповідає всім нормативам безпеки.
Ми - перша і єдина торгова марка в Україні TM Muxomor, яка є єдиною в Україні:
● Тестує продукцію на вміст мусцимолу;
● Володіє найбільшим у світі асортиментом мухоморної та грибної продукції.
🎉 Унікальний канал розіграшів: щотижня - 20 одиниць продукції без умов. Три роки поспіль даруємо клієнтам наші товари для здоров'я душі та тіла!

